ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Μέσα στην κρίση όμως παρουσιάστηκε και μια νέα μορφή εκμετάλλευσης των ακινήτων σύμφωνα με την οποία γίνεται μίσθωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα η οποία μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Σε οποιαδήποτε από τις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις η ολοκλήρωση κι η αποπεράτωση των ημιτελών κατοικιών δίνουν την απάντηση τόσο για την αύξηση του εισοδήματος όσο και για την επίλυση του ζητήματος της μόνιμης στέγασης.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Μάθετε τα πάντα για τη διαδικασία της αποπεράτωσης

Η έμπειρη κι άρτια καταρτισμένη ομάδα των μηχανικών της εταιρείας αναλαμβάνει να δώσει λύση στα παραπάνω ζητήματα με τον συντονισμό των εξειδικευμένων συνεργειών για κάθε τεχνική εργασία καθότι η εξειδίκευση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για ένα αποτέλεσμα που θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Οι εργασίες που παρέχουν τα συνεργεία μας καλύπτουν την τοιχοποιία, η οποία μπορεί να γίνει είτε με χτίσιμο τούβλων είτε με χρήση alfablock, σοβάτισμα, ελαιοχρωματισμούς, γέμισμα τσιμεντοκονίας πάνω από το σκυρόδεμα, τοποθέτηση πλακιδίων και ειδών υγιεινής, τοποθέτηση μαρμάρων, τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου, τοποθέτηση δαπέδου laminate, ηλεκτρολογική κι υδραυλική εγκατάσταση περιλαμβανομένων κρυφών φωτισμών και συστημάτων συναγερμού και συστημάτων ψύξης και θέρμανσης αντίστοιχα, ξηρά δόμηση που αφορά την κατασκευή χωρισμάτων γυψοσανίδας, κατασκευή ψευδοροφών τόσο με γυψοσανίδα όσο και με ορυκτή ίνα, θερμομόνωση και θερμοπρόσοψη με σύστημα DUROSOL,κουφώματα αλουμινίου και PVC,ξυλουργικές εργασίες που αφορούν τα ντουλάπια κουζίνας και τις ντουλάπες υπνοδωματίων καθώς επίσης και τα απαραίτητα πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου κι ενεργειακής απόδοσης.

Ως αποπεράτωση ορίζεται ο συνδυασμός κι ο συντονισμός όλων των προαναφερθέντων οικοδομικών εργασιών από τη στιγμή που έχουν πέσει οι πλάκες σκυροδέματος μέχρι και την παράδοση του σπιτιού για να κατοικηθεί.

Άδεια Μικρής Κλίμακας

Για να ξεκινήσει η αποπεράτωση απαιτείται έκδοση αδείας μικρής κλίμακας από την πολεοδομία με την οποία λαμβάνεται η έγκριση για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες. Υπεύθυνος για την έκδοση της είναι συνήθως πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας μηχανικός ο οποίος βάσει των εργασιών που πρόκειται να λάβουν χώρα υπολογίζει και το χρονικό διάστημα των εργασιών και για το οποίο ισχύει η άδεια. Στην άδεια μικρής κλίμακας γίνεται μια αναλυτική περιγραφή των εργασιών που πρόκειται να γίνουν

Τοιχοποιία

Η αποπεράτωση μιας κατοικίας ή μιας οικοδομής ξεκινάει με την τοιχοποιία. Ως τοιχοποιία ορίζονται τα πλήρη κατακόρυφα στοιχεία μιας κατασκευής. Ανάλογα με τη σκοπιμότητα, η τοιχοποιία χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, τη μόνιμη και την κινητή. Η μόνιμη τοιχοποιία μπορεί να είναι με τούβλα, πέτρες, πλίνθους και γενικότερα πιο συμπαγή στοιχεία ενώ η κινητή με λιγότερα συμπαγή υλικά όπως το πλαστικό και το ξύλο. Πλέον υπάρχουν κι έτοιμες λύσεις τοιχοποιίας όπως είναι το alfablock,υλικό το οποίο εξοικονομεί χρόνο στο χτίσιμο και περιορίζει πιθανά λάθη που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ηλεκτρολογικές Εργασίες

Οι κύριες ηλεκτρολογικές εργασίες αφορούν τον σχεδιασμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, την κατασκευή της γείωσης, την τοποθέτηση του πίνακα, την κατασκευή των καναλιών για το πέρασμα των καλωδίων, την τοποθέτηση πριζών και την τοποθέτηση των διακοπτών. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα για τοποθέτηση συστήματος συναγερμού καθώς επίσης και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου ή θυροτηλεόρασης ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού. Οι πρίζες κι οι διακόπτες που θα χρησιμοποιηθούν ταιριάζουν με την αισθητική και τις ανάγκες του πελάτη καθ ότι τα δειγματολόγια από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε καλύπτουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Προτείνετε ηλεκτρολογικός χωνευτός πίνακας της εταιρείας GEYER ή HAGER με τοποθετημένες τις κατάλληλες ασφάλειες και relay τάσης διαφυγής για την αποφυγή ηλεκτροπληξιών ή άλλων ατυχημάτων.

Υδραυλικές Εργασίες

Στις κατοικίες που πρόκειται να αποπερατωθούν προτείνεται η τοποθέτηση πίνακα υδροληψίας από την κεντρική παροχή. Ο πίνακας υδροληψίας δίνει την ασφάλεια σε περίπτωση που κάποιος σωλήνας σπάσει να μην πλημυρίσει όλο το σπίτι. Πρακτικά, από τον πίνακα υδροληψίας φεύγουν ξεχωριστές γραμμές για το μπάνιο, την κουζίνα και το μπαλκόνι. Επίσης γίνεται εγκατάσταση και σύνδεση του θερμοσίφωνα με την παροχή ζεστού και κρύου νερού ενώ εναλλακτικά μπορεί να γίνει και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα της οικείας. Σε περίπτωση που επιλέξετε να έχετε ζεστό και κρύο νερό καθώς και ψύξη/θέρμανση από μονάδα φυσικού αερίου ή από αντλία θερμότητας, παρέχεται η δυνατότητα σχεδιασμού της υδραυλικής εγκατάστασης καθώς και η περάτωση της. Εκτός από το ζεστό/κρύο νερό και την ψύξη/θέρμανση του σπιτιού, γίνεται σύνδεση των ειδών υγιεινής και του πλυντηρίου με την παροχή και την αποχέτευση καθώς επίσης και σύνδεση των υδραυλικών της κουζίνας μεταξύ των οποίων βρύσης και πλυντηρίου πιάτων. Τέλος, γίνεται κατασκευή των υδρορροών και των σιφωνίων στα μπαλκόνια για να φεύγουν τα νερά.

Θερμομόνωση & Θερμοπρόσοψη

Με την ολοκλήρωση των ηλεκτροϋδραυλικών εργασιών και της τοιχοποιίας συστήνεται να γίνει θερμοπρόσοψη στο ακίνητο. Το σύστημα που επιλέγετε για τη θερμοπρόσοψη είναι το Durosol.Το σύστημα Durosol εγγυάται τη μη δημιουργία θερμογεφυρών και την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση του σπιτιού, γεγονός που θα γίνει αντιληπτό το χειμώνα καθώς το κόστος θέρμανσης θα είναι αισθητά μικρότερο αλλά και το καλοκαίρι αφού τα κλιματιστικά θα καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Σοβάτισμα

Το στάδιο του σοβατίσματος είναι το επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρολογικών κι υδραυλικών εργασιών. Υπάρχουν δύο τύποι σοβά, ο παραδοσιακός κι ο έτοιμος. Ο παραδοσιακός σοβάς αποτελείται από άμμο, ασβέστη και τσιμέντο ενώ προστίθενται κι επιπλέον πρόσμικτα υλικά τα οποία προσδίδουν καλύτερη μηχανική αντοχή. Ο έτοιμος σοβάς είναι ένα έτοιμο μίγμα κονιάματος που το μόνο που χρειάζεται είναι η ανάμιξη με το νερό. Το σοβάτισμα μπορεί να γίνει είτε με το χέρι είτε πεταχτά. Ο πεταχτός σοβάς ενδείκνυται όταν υπάρχει ανάγκη σοβατίσματος για πολλά τετραγωνικά μέτρα ενώ το σοβάτισμα με το χέρι συστήνεται όταν οι επιφάνειες είναι μικρές.

Δάπεδα

Πριν την τοποθέτηση οποιουδήποτε δαπέδου(πλακάκια ,μάρμαρο, μωσαϊκό, laminate ή παρκέ) απαιτείται να γίνει γέμισμα τσιμεντοκονίας. Είναι μια στρώση μπετό η οποία έχει πάχος μέχρι δέκα (10) εκατοστά και πέφτει πάνω από το gross μπετό για να γίνει λεία κι επίπεδη η επιφάνεια για να τοποθετηθούν τα δάπεδα. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να πέσει βιομηχανικό δάπεδο. Το βιομηχανικό δάπεδο συστήνεται σε περιπτώσεις που ο ένοικος της κατοικίας θέλει να δώσει μια industrial αισθητική στον χώρο. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει πρόβλεψη από τον πολιτικό μηχανικό κατά την δομοστατική μελέτη ότι το σκυρόδεμα της πολυκατοικίας αντέχει το βάρος του βιομηχανικού δαπέδου. Αν γίνει επιλογή ενός πιο mainstream δαπέδου τότε το γέμισμα τσιμεντοκονίας αποτελεί μονόδρομο. Βασικός παράγοντας για την επιλογή των δαπέδων αποτελεί το γούστο του πελάτη και γι αυτό τον λόγο τα πλακάκια, το laminate, το παρκέ και τα μωσαικά/μαρμαρα επιλέγονται αποκλειστικά από τον πελάτη.

Πόρτες - Κουφώματα

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στα δάπεδα τοποθετούνται οι μεσόπορτες, η πόρτα ασφαλείας καθώς και τα κουφώματα που μπορεί να είναι είτε από αλουμίνιο είτε από PVC.Τα κουφώματα αλουμινίου και PVC προσφέρουν υψηλή ενεργειακή απόδοση που σε συνδυασμό με τη μόνωση δίνουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και μειωμένη κατανάλωση ενεργειακών πόρων για την ψύξη και τη θέρμανση. Η πόρτα ασφαλείας έχει εσωτερική ενίσχυση από κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής κι ακαμψίας προσφέροντας σας ασφάλεια και προστασία από εξωτερικές απειλές. Τέλος, οι μεσόπορτες είναι κατασκευασμένες από MDF πάχους 4mm με εξωτερική επένδυση laminate πρώτης ποιότητας. Εσωτερικά, υπάρχει χαρτοκυψέλη πάχους 35mm η οποία έχει εμποτιστεί με ρητίνη. Η πόρτα ενώνεται με την κάσα με 3 ενισχυμένους μεντεσέδες και η διαθέτει στρογγυλή κλειδαριά και λάστιχο περιμετρικά.

Ελαιοχρωματισμός

Ο ελαιοχρωματισμός της οικείας αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την τοποθέτηση της κουζίνας και των ντουλαπών. Στο στάδιο αυτό γίνονται τα τελευταία μερεμέτια, όπως στοκαρίσματα και σπατουλάρισματα ενώ περνιέται και το χρώμα σε όλους τους τοίχους. Τα χρώματα όπως και οι τεχνοτροπίες είναι επιλογή του πελάτη και θα πρέπει να συνάδουν τόσο με το γούστο όσο και με τον σκοπό του χώρου. Η ομάδα μας διαθέτει αρχιτέκτονα και διακοσμητή με μεγάλη εμπειρία οι οποίοι μπορουν να δώσουν συμβουλές και να κάνουν προτάσεις για την επιλογή του χρώματος της τοιχοποιίας.

Ξυλουργικές Εργασίες

Τελευταίο στάδιο της αποπεράτωσης είναι η τοποθέτηση των ντουλαπιών κουζίνας, μπάνιου και των ντουλαπών στα Υ/Δ. Στα ντουλάπια κουζίνας υπάρχει μια ευρεία γκάμα από ποιότητες ξύλων (μελαμίνικα, βακελιτικά, καρυδιά κτλ) τα οποία μπορουν να συνδυαστούν με μηχανισμούς τελευταίας τεχνολογίας που διευκολύνουν τη ζωή σας κι εντυπωσιάζουν στη χρήση τους.