ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Μια από τις πιο δημοφιλείς εργασίες στην ανακαίνιση σπιτιού αλλά και επαγγελματικού χώρου, είναι η τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου, μπάνιου και κουζίνας. Αν και συνηθισμένη εργασία παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολη δεδομένου τις πάμπολλες επιλογές που έχουμε στην εύρεση κατάλληλων πλακιδίων. Ταυτόχρονα, ενώ η τοποθέτηση πλακιδίων αποτελεί μια εύκολη σχετικά εργασία, ωστόσο, τα λάθη και οι κακοτεχνίες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Έτσι, γίνεται κατανοητό, ότι η επιλογή του επαγγελματία για την εργασία, πρέπει να γίνει με σωστά κριτήρια.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Τι πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου, μπάνιου και τοίχων;

 • Την ποιότηατα και το είδος των πλακιδίων
 • Όπως είναι λογικό, σε κάθε τι που κάνουμε σημασία έχει η πρώτη ύλη. Έτσι και στις τοποθετήσεις πλακιδίων δαπέδου, κουζίνας ή μπάνιου, εκπτώσεις στη ποιότητα των πλακιδίων. Όσο και αν νομίζουμε ότι κάνουμε οικονομία, μακροπρόθεσμα (αν όχι ακόμη και βραχυπρόθεσμα) θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο η επισκευή των πλακιδίων. Τα πλακάκια είναι διαθέσιμα σε πάρα πολλές ποικιλίες και σχέδια να διαλέξουμε. Ταυτόχρονα, πολλές οι επιλογές και στο είδος της τοποθέτησης. Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την εργασία

 • Την επιφάνεια τοποθέτησης πλακιδίων

  Για να γίνει σωστή τοποθέτηση θα πρέπει η επιφάνεια να έχει προετοιμαστεί σωστά για τη σωστή εφαρμογή των πλακιδίων. Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την τοποθέτηση θα πρέπει να έχει λειάνει και ευθυγραμμίσει την επιφάνεια, και να έχει εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ατέλειες. Αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τοποθέτηση πλακιδίων σε τοίχο ή σε χώρο όπως είναι το μπάνιο και η κουζίνα, τότε θα πρέπει η επιφάνεια να έχει καθαριστεί πολύ καλά πριν γίνει η τοποθέτηση.

 • Την επιλογή του επαγγελματία που θα κάνει την τοποθέτηση πλακιδίων
 • Πολύ σημαντικός παράγοντας στις τοποθετήσεις πλακιδίων παίζει ο επαγγελματίας. Παρόλο που θεωρείται εύκολη εργασία, οι κακοτεχνίες και τα λάθη είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Οι επαγγελματίες του MyConstructor καλούνται πολύ συχνά να διορθώσουν λάθη που έχουν κάνει μη έμπειροι επαγγελματίες. Ειδικά, όταν πρόκειται για τοποθετήσεις πλακιδίων σε τοίχο, η δεξιοτεχνία του επαγγελματία θα καθορίσει τη ποιότητα του αποτελέσματος. Ένας έμπειρος στις τοποθετήσεις πλακιδίων θα μας γλιτώσει από χρόνο και περιττά έξοδα για τη μετέπειτα επισκευή των πλακιδίων.

Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας για ανακαίνιση σπιτιού: Συμβουλές

Πραγματοποιείτε ανακαίνιση και θέλετε να κάνετε τοποθέτηση πλακιδίων στη κουζίνα και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Μην ανησυχείτε οι ειδικοί του MyConstructor που θα αναλάβουν την ανακαίνιση σας θα σας ενημερώσουν και συμβουλεύσουν για τις αποκλειστικές σας ανάγκες. Εδώ θα διαβάσετε μερικές συμβουλές ώστε να είστε ενήμεροι πριν την ανακαίνιση σας και την τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας και πώς να διαλέξετε το σωστό πλακάκι.

 1. Αποφασίστε που θα τοποθετήσετε τα πλακάκια
 2. Πριν διαλέξετε τα πλακάκια πρέπει να αποφασίσετε σε ποιο μέρος ακριβώς θα κάνετε τη τοποθέτηση. Πλακάκια μπορούν να τοποθετηθούν σαν φόντο πίσω από την ηλεκτρική κουζίνα ή στο πάγκο της κουζίνας ή στο δάπεδο της κουζίνας.

 3. Αποφασίστε το είδος των πλακιδίων

  Υπάρχουν αμέτρητα είδη πλακιδίων από διαφορετικά υλικά ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πλακίδια από πέτρα, βινύλιο, κεραμικά, πορσελάνινα κοκ. Ανάλογα, με το που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τη τοποθέτηση θα αποφασίσουμε και το ανάλογο είδος πλακιδίων.

 4. Αποφασίστε πόσα χρήματα θα διαθέσετε
 5. Τα πλακάκια κουζίνας διατίθενται σε πολύ οικονομικές επιλογές και σε όχι τόσο οικονομικές επιλογές ανάλογα με την ποιότητα τους. Έτσι, πριν κλείσουμε σε ένα συγκεκριμένο look και στιλ, καλό θα ήταν να ελέγχουμε αν αυτή μας η επιλογή συμβαδίζει με τον προϋπολογισμό που έχουμε διαθέσει.

 6. Αποφασίστε ανάλογα με τι χρήση κάνετε στο σπίτι σας.
 7. Μπορεί τα πλακάκια να έχουν τρομερή αντοχή και πάλι, όμως, χρειάζονται κάποια συντήρηση και καθαριότητα. Το κάθε είδος πλακιδίου, ανάλογα με το υλικό κατασκευής έχει και συγκεκριμένες ιδιότητες και άρα προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση. Παραδείγματος χάριν, τα κεραμικά πλακάκια είναι ιδανικά για υψηλές θερμοκρασίες και να ακουμπάμε καυτά τηγάνια και κατσαρόλες, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι άνισα και σπάνε εύκολα. Έτσι, θα πρέπει, πριν αποφασίσουμε το είδος των πλακιδίων να έχουμε εξετάσει το ρυθμό και τις ανάγκες του σπιτιού μας και της οικογένειας μας.

Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας για ανακαίνιση μπάνιου: Συμβουλές

Διαλέξτε το πολύ 3 σχέδια

Αν έχουμε διαλέξει περίπου το ύφος το οποίο θέλουμε να κινηθούμε τότε αυτό είναι μια καλή αρχή. Καλό θα ήταν να μην ταιριάξουμε πάνω από 3 διαφορετικά σχέδια πλακιδίων. Εάν έχουμε διαλέξει ένα σχέδιο το οποίο θέλουμε να είναι το βασικό στοιχείο της ανακαίνισης μπάνιου, τότε θα κρατήσουμε αυτό σαν βασικό στοιχείο του στιλ του μπάνιου μας και τα υπόλοιπα να είναι προσθετικά αυτού του πλακιδίου.

Διαλέξτε ένα μόνο έντονο σχέδιο

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειρα σχέδια και επιλογές στα πλακάκια μπάνιου. Το μπάνιο είναι το μέρος που μπορούμε να πειραματιστούμε με διαφορετικά σχέδια και στιλ. Το μπάνιο είναι το μέρος που παίρνει να κάνουμε κάποιες υπερβολές και να διαλέξουμε κάποιο έντονο στοιχείο. Γενικά, όμως θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ένα και μοναδικό έντονο στοιχείο και να αποφύγουμε τις ακρότητες που οδηγούν σε αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Αποφασίστε με βάση τη συντήρηση των πλακιδίων

Μπορεί τα πλακάκια να είναι πολύ ανθεκτικά και να χρειάζονται πραγματικά πολύ λίγο χρόνο συντήρησης σε σχέση με άλλες επιλογές που θα υπολογίσουμε για την ανακαίνιση μπάνιου μας. Παρόλα αυτά, ειδικά για το μπάνιο που είναι ένας χώρος με έντονη υγρασία και γενικά έντονο το στοιχείο του νερού, θα πρέπει να διαλέξουμε πλακάκια που είναι ανθεκτικά στο νερό. Για παράδειγμα, τα πλακάκια από πορσελάνη και τα κεραμικά είναι πολύ ανθεκτικά και σχεδόν δεν χρειάζονται συντήρηση. Επομένως, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για την τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου.

Εξωτερική Τοποθέτηση Πλακιδίων

Πλακάκια μπορούμε να τοποθετήσουμε και σε εξωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να κάνουμε:

 • Τοποθέτηση πλακιδίων σε πισίνα
 • Τοποθέτηση αντιολισθητικών πλακιδίων
 • Τοποθέτηση πλακιδίων σε ειδικές κατασκευές
 • Τοποθέτηση πλακιδίων για εξωτερικούς χώρους με ειδικές απαιτήσεις

Τοποθέτηση Πλακιδίων: Τιμές

Όπως σε όλες τις εργασίες έτσι και όσον αφορά τις τοποθετήσεις πλακιδίων, η τιμή θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένους παράγοντες. Παράγοντες που θα καθορίσουν τις τιμές για την εργασία είναι το μέγεθος της εργασίας, ο χώρος, τα μερεμέτια που θα χρειαστεί να γίνουν πριν την τοποθέτηση, την τεχνοτροπία και το βαθμό δυσκολίας αυτής. Στο MyConstructor.gr έχουμε εξασφαλίσει για σας τις καλύτερες τιμές στις τοποθετήσεις πλακιδίων για την ανακαίνιση σπιτιού σας. Στο MyConstructor μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένα πακέτα ανακαίνισης για όλες τις ανάγκες στις καλύτερες τιμές με εγγύηση 2 χρόνων για τις εργασίες.