ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Είτε σχεδιάζουμε ολική ανακαίνιση είτε θέλουμε μια απλή και γρήγορη ανανέωση του σπιτιού μας είτε πολύ απλά επιθυμούμε άμεση εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τότε η Εξωτερική θερμομόνωση είναι αυτό που μας χρειάζεται.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Τι είναι η θερμοπρόσοψη;

Εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη, είναι ουσιαστικά, η εφαρμογή θερμομονωτικών υλικών στην εξωτερική όψη ενός ακινήτου. Η θερμοπρόσοψη, θωρακίζει το ακίνητο μας από τις εξωτερικές καιρικές μεταβολές, προστατεύοντας, έτσι το εσωτερικό του κτιρίου μας από τη ζέστη και το κρύο. Η θωράκιση αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πιο ευχάριστου εσωτερικού περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή κάποιου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης θα μας κάνει άμεσα εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση δαπάνης στη ψύξη και στη θέρμανση.

Πλεονεκτήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

  1. Άμεση εξοικονόμηση Ενέργειας
  2. Άμεση εξοικονόμηση χρημάτων από την μείωση σπατάλης για ψύξη-θέρμανση
  3. Θερμομόνωση χωρίς τη δημιουργία θερμογεφυρών από τη διακοπή του θερμομονωτικού υλικού στα σημεία μπετόν (τοιχία, κολώνες, δοκάρια κτλ)
  4. Προστασία στις επιφάνειες του εξωτερικού μέρος, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή δημιουργίας μούχλας στο εσωτερικό της κατοικίας.
  5. Μειώνει το κόστος συντήρησης του κτιρίου, αφού η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει το κτίριο από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία ρωγμών και εξωτερικών σκασιμάτων.
  6. Εξασφαλίζει άνετο εσωτερικό περιβάλλον, αμετάβλητο από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες και καιρικές μεταβολές.
  7. Αναβαθμίζουμε την επένδυση που έχουμε κάνει στο κτίριο
  8. Ηχομόνωση
  9. Ανακαινίζουμε το κτίριο χωρίς να μεταβάλλουμε εσωτερικά το κτίριο και να χάνουμε σε χώρο του εσωτερικού μας.

Εξωτερική Θερμομόνωση και Ανακαίνιση

Η εξωτερική θερμομόνωση, ταυτόχρονα με την προστασία που παρέχει στο κτίριο μας, το ανακαινίζει άμεσα το εξωτερικό του κτιρίου. Τα θερμομονωτικά υλικά που θα εφαρμόσουμε μπορούν άνετα να βαφτούν εξωτερικά με οποιοδήποτε χρώμα επιθυμούμε εμείς. Έτσι το κτίριο μας μπορεί να αποκτήσει οποιαδήποτε αισθητική επιθυμούμε εμείς. H εξωτερική θερμομόνωση μπορεί να εφαρμοσθεί σε ήδη υπάρχον ή νεόδμητο ακίνητο. Πολύ σημαντικό είναι να σημειωθεί εδώ ότι η εφαρμογή κατάλληλων θερμομονωτικών υλικών μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως παλαιότητας του κτιρίου. Συνεπώς, αν επιλέξουμε κάποιο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης το οποίο είναι ελαφρύ, μπορούμε να προστατεύσουμε το κτίριο μας εξωτερικά ακόμα και αν είναι πολύ παλιό. Οι θερμομονωτικές πλάκες εφάπτονται στην εξωτερική επιφάνεια του ακινήτου μας και προστατεύουν το εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά το κτίριο. Για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει χρόνια, πρέπει να διαλέξουμε σωστά και ποιοτικά υλικά που να ταιριάζουν στις ανάγκες μας. Επίσης, για ποιοτικό αποτέλεσμα πρέπει να κάνουμε σωστή επιλογή στο συνεργείο που θα αναλάβει την τοποθέτηση του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.