ΠΟΡΤΕΣ

Στο MyConstructor.gr θα βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες στην ανακαίνιση σπιτιού, που θα σας ενημερώσουν και συμβουλεύσουν για τα πάντα που αφορούν την ανακαίνιση σπιτιού σας. Οι ειδικοί της ανακαίνισης θα μελετήσουν και προτείνουν συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού ή ανακαίνιση καταστήματος. Για οτιδήποτε χρειαστείτε οι ειδικοί της ανακαίνισης θα είναι πάντα δίπλα σας.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΠΟΡΤΕΣ

Πώς θα επιλέξετε εσωτερικές πόρτες;

Δεδομένου ότι οι εσωτερικές πόρτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του σπιτιού μας θα πρέπει η επιλογή να είναι συνετή. Η σωστή επιλογή στις εσωτερικές πόρτες είναι αυτή που δένει αρμονικά με το υπόλοιπο εσωτερικό περιβάλλον και ταιριάζει στην καθημερινότητα μας. Τα στάδια που πρέπει να περάσετε για να διαλέξετε τις σωστές εσωτερικές πόρτες είναι: Να διαλέξετε ένα σχέδιο πόρτας, να αποφασίσετε προς τα πού θέλετε να ανοίγει η πόρτα, να αποφασίσετε το υλικό από το οποίο θα είναι φτιαγμένη η εσωτερική πόρτα, να διαλέξετε τη κάσα της πόρτας και τέλος να αποφασίσετε το χρώμα.

Οι ηλεκτρολογικές εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 1. Διαλέξτε στιλ για τις εσωτερικές πόρτες
 2. Το πρώτο βήμα για την επιλογή στις εσωτερικές πόρτες είναι να αποφασίσουμε το στιλ που θέλουμε να υιοθετήσουμε στις εσωτερικές πόρτες. Η επιλογή του στιλ στις εσωτερικές πόρτες θα καθορίσει και το συνολικό στιλ του εσωτερικού του σπιτιού μας. Για να αποφασίσουμε θα μας βοηθήσουν οι παρακάτω ερωτήσεις: - Για ποιο δωμάτιο είναι; - Ποιο είναι το στιλ του σπιτιού; - Πόσο ψηλά είναι τα ταβάνια; - Από τι υλικό είναι το πάτωμα;

 3. Αποφασίστε τη φορά ανοίγματος της πόρτας

  Η απόφαση για τη φορά κατά την οποία θα ανοίγει η εσωτερική πόρτα θα καθορίσει και το που θα μπουν οι μεντεσέδες. Πρέπει να αποφασίσετε αν η εσωτερική πόρτα θα ανοίγει προς το εσωτερικό του σπιτιού ή προς το εξωτερικό του δωματίου. Συνήθως, αν πρόκειται για παραδείγματος χάριν για το υπνοδωμάτιο, οι πόρτες ανοίγουν προς το εσωτερικό του δωματίου. Εάν πρόκειται για το σαλόνι τότε συνήθως οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω. Σκεφτείτε πως θέλετε να μπαίνετε σε ένα δωμάτιο και ποια φορά καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

  >
 4. Αποφασίστε το Υλικό
 5. Το υλικό της εσωτερικής πόρτας θα πρέπει όχι μόνο να ταιριάζει αισθητικά με το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού μας αλλά θα καθορίσει το στιλ της πόρτας. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι στις εσωτερικές πόρτες: μασίφ ξύλο, πόρτα από μελαμίνη, γυάλινη πόρτα και ξύλινη κούφια πόρτα. Ο ειδικός της ανακαίνισης σπιτιού θα σας ενημερώσει και συμβουλεύσει για το ποιο υλικό πόρτας είναι καλό να διαλέξετε.

 6. Αποφασίστε το είδος της πόρτας
 7. Η κάσα στις εσωτερικές πόρτες είναι πολύ σημαντική απόφαση. Αν η πόρτα που έχουμε επιλέξει είναι στολισμένη τότε καλό θα ήταν να επιλέξουμε κάτι πιο απλό για τη κάσα. Από την άλλη μια πιο απλή εσωτερική πόρτα με πιο περίτεχνη και εντυπωσιακή πόρτα, θα κάνει τη πόρτα μας να ξεχωρίζει. Στη τελική απόφαση ως προς το είδος της κάσας θα συμπεριληφθεί και το ύψος του ταβανιού.

 8. Διαλέξτε το χρώμα της εσωτερικής πόρτας
 9. Διαλέξτε το χρώμα των εσωτερικών πορτών έτσι ώστε να συνδυάζονται με την υπόλοιπη διακόσμηση σπιτιού. Πολύ σημαντικό στην ανακαίνιση σπιτιού είναι το χρώμα που θα αποφασίσουμε ότι θα έχουν οι εσωτερικές πόρτες να ταιριάζει με το στιλ που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο υπόλοιπο σπίτι. Γενικά, αν διαλέξουμε ένα πιο ουδέτερο χρώμα στις εσωτερικές πόρτες θα κάνει τις πόρτες μας να ταιριάζει σίγουρα με την αισθητική μετά την ανακαίνιση σπιτιού.

Πόρτες Ασφαλείας

Πολύ σημαντική είναι και η πόρτα ασφαλείας σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση η πόρτα ασφαλείας που θα επιλέξουμε θα πρέπει να συνδυάζει την εναρμονισμένη με το υπόλοιπο περιβάλλον αισθητική, αλλά σαφέστατα να προσφέρει ασφάλεια στο χώρο. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η πόρτα ασφαλείας θα έχει ηχομονωτικές ιδιότητες ώστε να περιορίζεται το θέμα της ηχορρύπανσης ειδικά αν το σπίτι μας είναι σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πολλοί οι συνδυασμοί χρωμάτων και σχεδίων που μπορούμε να έχουμε στις πόρτες ασφαλείας. Επιπρόσθετα, είναι πολλοί και οι συνδυασμοί στις εξωτερικές επενδύσεις που υπάρχουν. Ο ειδικός ανακαίνισης σπιτιού του MyConstructor θα σας συμβουλεύσει για τις επιλογές που έχετε στις πόρτες ασφαλείας και ποια καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.