ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι ελαιοχρωματισμοί, είναι ο άμεσος και εύκολος τρόπος να κάνουμε ανακαίνιση. Μπορεί η λέξη ‘ανακαίνιση’ να ακούγεται στους περισσότερους από μας, μια πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή εργασία αλλά δεν είναι έτσι πάντα η περίπτωση. Οι ελαιοχρωματισμοί είναι μια μίνι ανακαίνιση που γίνεται πολύ γρήγορα και χωρίς να δαπανήσουμε πολλά. Το σπίτι μας είναι ο χώρος που περνάμε το περισσότερο χρόνο, επομένως, οφείλουμε να τον περιποιούμαστε και να τον κάνουμε όμορφο.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ

Οι ελαιοχρωματισμοί στους τοίχους σπιτιού, με ένα νέο χρώμα, ανανεώνουν άμεσα το χώρο μας και μπορούν να του προσδώσουν άμεσα νέα αισθητική χωρίς κόπο και δαπάνη. Οι ελαιοχρωματισμοί μπορεί να γίνουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: από απλό ελαιοχρωματισμό με κάποιο χρώμα της επιλογής μας, μέχρι περίτεχνες τεχνοτροπίες. Στα χέρια των ειδικών ελαιοχρωματιστών οι εσωτερικοί ελαιοχρωματισμοί μπορεί να αναδειχθούν σε τέχνη. Άπειρες οι επιλογές που έχουμε όταν το βάψιμο σπιτιού το έχει αναλάβει ένας ειδικός ελαιοχρωματιστής.

Ελαιοχρωματισμοί: Πώς να διαλέξεις χρώματα τοίχων;

Όπως είναι λογικό τα χρώματα που θα επιλέξουμε για το βάψιμο των τοίχων μας είναι πολύ σημαντικό. Οι επιλογές πολλές και είναι εύκολο να πελαγώσουμε. Η επιλογή των χρωμάτων θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, πριν αποφασίσουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη τα εξής:

 1. Το χώρο που θα γίνει το βάψιμο (εσωτερικό βάψιμο-εξωτερικό βάψιμο)
 2. Την επιφάνεια που θα πραγματοποιηθούν οι ελαιοχρωματισμοί (πχ τοίχοι, ταβάνια, δοκάρια κτλ )
 3. Το στιλ που θέλουμε να υιοθετήσουμε

Συμβουλές για την επιλογή χρώματος στους ελαιοχρωματισμούς.

Δύσκολη η επιλογή χρώματος για βάψιμο σπιτιού με τόσα εκατομμύρια επιλογές. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται, ότι υπάρχουν από 16 εκατομμύρια συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούμε να διαλέξουμε για τον ελαιοχρωματισμό σπιτιού. Αν είναι δύσκολο να διαλέξει κάποιος χρώμα για ένα τοίχο φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να διαλέξουμε χρώματα για ολοκληρωμένο βάψιμο τοίχων στο ολικό βάψιμο σπιτιού. Οι ειδικοί ελαιοχρωματιστές του MyConstructor θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα κατάλληλα χρώματα για κάθε χώρο ξεχωριστά πχ, χρώματα για σαλόνι ή χρώματα τοίχων κουζίνας κτλ.

Ας δούμε τι θα πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε χρώματα για το βάψιμο του σπιτιού:

 1. Σημειώστε ποια δωμάτια βλέπουν το ένα το άλλο: Περπατήστε μέσα στο σπίτι σας και σημειώστε ποιους χώρους μπορείτε να δείτε από το κάθε δωμάτιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια γενική εικόνα στην οποία μπορείτε να βασίσετε το βάψιμο σπιτιού.
 2. Ξεκινήστε την επιλογή σας στα χρώματα για τον ελαιοχρωματισμό σπιτιού με το να διαλέξετε χρώματα για το πιο μεγάλο και κεντρικό δωμάτιο. Συνήθως, στα περισσότερα σπίτια είναι το σαλόνι. Οπότε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με την επιλογή στα χρώματα για σαλόνι. Τα χρώματα σαλονιού είναι και εκείνα που θα καθορίσουν και τη χρωματική παλέτα του υπόλοιπου σπιτιού. Αν σας αγχώνει πολύ τα χρώματα για σαλόνι, μπορείτε να διαλέξετε κάτι ουδέτερο και έτσι τα χρώματα τοίχων στα υπόλοιπα δωμάτια θα είναι πιο εύκολο να τα επιλέξουμε.
 3. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το χρώμα του τοίχου που θέλετε να δώσετε περισσότερη έμφαση. Εάν σας αρέσουν τα χρώματα και έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας για συγκεκριμένο βάψιμο τοίχου το οποίο θέλετε να είναι έντονο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί και στον επόμενο τοίχο να διαλέξετε κάτι πιο απαλό.
 4. Διαλέξτε τη χρωματική παλέτα για τον ελαιοχρωματισμό σπιτιού στις ίδιες αποχρώσεις χρωμάτων για όλους τους τοίχους.

Τι επισκευές μπορεί να χρειαστούμε πριν το βάψιμο;

 1. Σοβάτισμα: Το σοβάτισμα είναι ουσιαστικά ένα στρώμα λάσπης που εφαρμόζεται πάνω στο τούβλο για να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ταυτόχρονα, δημιουργεί λεία και επίπεδη επιφάνεια για να εφαρμοστεί μετά η μπογιά.
 2. Στοκάρισμα: Το στοκάρισμα χρησιμεύει στο να γίνει ακόμα πιο λεία η επιφάνεια του τοίχου. Έπειτα από το στοκάρισμα ο ελαιοχρωματιστής θα τρίψει την επιφάνεια για να διαλυθούν τα ‘μπιμπίκια’ που δημιουργήθηκαν από το στοκάρισμα.
 3. Τρίψιμο: Πολλές φορές όταν θέλουμε να κάνουμε αλλαγή χρώματος και βάψιμο τοίχου πρέπει πρώτα να τρίψουμε την επιφάνεια και να ασταρώσουμε. Στη συνέχεια περνιέται η μπογιά για το βάψιμο τοίχου.

Ελαιοχρωματισμοί Τιμές: Πόσο θα κοστίσει το βάψιμο σπιτιού;

Σαφέστατα, ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα επηρεάσει το βάψιμο σπιτιού είναι οι τιμές. Οι τιμές ελαιοχρωματισμού δεν είναι πάγιες αλλά καθορίζονται από διάφορους παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές στους ελαιοχρωματισμούς θα καθοριστούν από τους εξής παράγοντες:

 1. Από το μέγεθος του χώρου που θέλουμε να κάνουμε βάψιμο
 2. Από την κατάσταση του χώρου: Αν θα χρειαστούν έξτρα μερεμέτια για το βάψιμο των τοίχων
 3. Η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε για τον ελαιοχρωματισμό
 4. Ο αριθμός των ελαιοχρωματιστών που θα χρειαστούν για το βάψιμο σπιτιού
 5. Αν θα χρειαστούμε εξειδικευμένες τεχνοτροπίες για τον ελαιοχρωματισμό σπιτιού

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ

Δυστυχώς είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο, οι περισσότεροι από μας να μην δίνουμε την πρέπουσα σημασία στην εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου μας. Παρόλα αυτά, το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού είναι από τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ανανεώσουμε την εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου μας. Το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού αποτελεί μια επένδυση για το ακίνητο μας δεδομένου ότι ανανεώνει και ταυτόχρονα συντηρεί το ακίνητο.

Τι είναι το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού;

Ουσιαστικά, το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού περιλαμβάνεις όλες τις εργασίες που γίνονται στο εξωτερικό μέρος του ακινήτου μας. Εξωτερικές επιφάνειες θεωρούνται:

 1. Όλες οι τσιμεντένιες και σοβατισμένες εξωτερικές επιφάνειες
 2. Tα ταβάνια των μπαλκονιών
 3. Τα προστατευτικά κάγκελα
 4. Oι εξωτερικές πόρτες
 5. Oι πέργκολες και φράχτες
 6. Oτιδήποτε άλλο έχουμε στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού μας

Tι εργασίες μπορεί να περιλαμβάνει το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού;

 1. Την επισκευή της πρόσοψης τους κτιρίου
 2. Την επισκευή των κιγκλιδωμάτων
 3. Την επιδιόρθωση και στεγανοποίηση ρωγμών
 4. Την επισκευή και επιδιόρθωση της εξωτερικής τοιχοποιίας
 5. Την εφαρμογή κάποιου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης

Τι μας προσφέρει το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού;

 1. Αναβαθμίζει αισθητικά το εξωτερικό μέρος του σπιτιού
 2. Ανανεώνει την όψη του κτιρίου
 3. Συντηρεί το κτίριο και του δίνει διάρκεια στο χρόνο
 4. Διορθώνουμε τυχόν ξεφλουδίσματα και ρωγμές
 5. Επιδιορθώνουμε και καλύπτουμε υγρασίες
 6. Διορθώνουμε διαβρωμένα τοιχώματα

Τι πρέπει να λάβεις υπόψη πριν ξεκινήσεις εξωτερικό βάψιμο;

Kαιρικές Συνθήκες

Δεδομένου ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου, είναι κατανοητό ότι ο καιρός παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες δεν θα πρέπει να βρέχει ή να έχει πολύ κρύο γιατί αυτό θα δυσκολέψει πολύ τις εργασίες μας.

Ποιότητα Υλικών

Οι μπογιές που θα χρησιμοποιηθούν για το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων και εξωτερικών επιφανειών θα πρέπει να είναι ειδικές για εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ανθεκτικές στις καιρικές μεταβολές και να παραμένουν ανεπηρέαστες από αυτές. Σε περίπτωση που δεν δώσουμε τη πρέπουσα σημασία στη ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού θα έχει επίπτωση στην αντοχή του βαψίματος.

Καθαριότητα

Πολύ σημαντικό είναι πριν ξεκινήσουμε με τις εργασίες για το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού να έχει εξασφαλιστεί ότι οι εξωτερικές επιφάνειες έχουν καθαριστεί πολύ καλά και έχουν απομακρυνθεί οι βρωμιές, λεκέδες, σκόνες κτλ.

Ελαιοχρωματιστές

Ο ελαιοχρωματιστής που θα να αναλάβει τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία στο βάψιμο εξωτερικών χώρων, και να διαθέτει την εξειδίκευση που χρειάζεται. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να ταιριάζει η αισθητική του με τη δική μας έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα μας καλύπτει.

Τι άδεια χρειάζεται για εξωτερικό βάψιμο;

Οι εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί μπορεί απαιτούν την έκδοση κάποιας άδειας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να έχουμε προνοήσει για τα απαραίτητα χαρτιά πριν από την έναρξη των εργασιών. Η άδεια αυτή σας καλύπτει στη περίπτωση κάποιου ατυχήματος είτε στους ελαιοχρωματιστές είτε σε κάποιον περαστικό. Ταυτόχρονα, σας καλύπτει και στη πιθανότητα που κάποιος θα σας κάνει κάποια καταγγελία. Η άδεια που θα χρειαστείτε ποικίλει ανάλογα με το είδος των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα. Ο ελαιοχρωματιστής που θα αναλάβει την εργασία θα σας ενημερώσει σχετικά με τις άδειες που χρειάζεστε. Αν θα χρειαστούν σκαλωσιές θα χρειαστείτε οπωσδήποτε να κάνετε έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας εκτελούν οι Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) εκτός και αν ορίζεται διαφορετική αρχή από ειδικές διατάξεις.