ΔΑΠΕΔΑ ΣΠΙΤΙΟΥ

Στην ανακαίνιση σπιτιού βασικό ρόλο παίζει η ανακαίνιση των δαπέδων. Τα δάπεδα, κατέχουν με διαφορά το πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε χώρο. Ένα παλιό και κατεστραμμένο δάπεδο θα δείχνει το χώρο μας να φαίνεται παλιός και βρώμικος. Από την άλλη πλευρά, η ανακαίνιση δαπέδου θα μας προσφέρει άμεσα ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και θα κάνει το σπίτι μας να μοιάζει σαν καινούριο.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ & ΤΥΠΟΙ ΔΑΠΕΔΩΝ

Τοποθέτηση και επιλογή δαπέδων στην Ανακαίνιση Σπιτιού.

Η ερώτηση που απασχολεί τους περισσότερους είναι: ‘Ποιό δάπεδο να επιλέξω για την ανακαίνιση σπιτιού μου;’. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουμε ανάλογα με το στιλ που θέλουμε να υιοθετήσουμε και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό. Στο MyConstructor θα βρείτε όλες τις επιλογές και τους τύπους δαπέδου για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Πιο ειδικά, οι επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο MyConstructor για την ανακαίνιση σπιτιού ή ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων είναι: ξύλινα πατώματα, πατώματα laminate, τοποθέτηση πλακιδίων, μωσαϊκό πάτωμα, μάρμαρο, σταμπωτό δάπεδο και βιομηχανικό δάπεδο.

Ξύλινα Δάπεδα Σπιτιού

Τι πρέπει να ξέρεις για τα ξύλινα δάπεδα

Τα ξύλινα δάπεδα είναι από τις πλέον διαδεδομένες επιλογές στην ανακαίνιση σπιτιού, αλλά και στην ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων. Τα ξύλινα δάπεδα αποτελούν σίγουρα μια κλασική και διαχρονική επιλογή στην διακόσμηση σπιτιού. Η εφαρμογή ξύλινου δαπέδου δίνει σαφέστατα άλλο αέρα αισθητικής σε κάθε χώρο. Φυσικό και ζωντανό υλικό, το ξύλο, προσδίδει αίσθηση ζωντάνιας στο χώρο. Τα ξύλινα δάπεδα πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο. Ακόμη, θα πρέπει να μη σέρνουμε τα έπιπλα που βρίσκονται στο χώρο με ξύλινο δάπεδο καθώς γδέρνεται πολύ εύκολα. Για την καθαριότητά του, πρέπει να το περνάμε με ένα βρεγμένο πανί. Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές σε ξύλινα δάπεδα. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι: προλουστραρισμένο, προλουστραρισμένο μασίφ δάπεδο και χειροποίητο πεπαλαιωμένο ξύλινο δάπεδο. Τα προλουστραρισμένα ξύλινα δάπεδα είναι ουσιαστικά προβερνικωμένες σανίδες ξύλου. Τα προλουστραρισμένα ξύλινα δάπεδα είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον αφού για τη κατασκευή τους απαιτείται έως και 40% λιγότερη κατανάλωση ξυλείας. Το προλουστραρισμένο μασίφ ξύλινο δάπεδο κατασκευάζεται σαν το απλό προλουστραρισμένο ξύλινο δάπεδο, και το πάχος της σανίδας φτάνει τα 21 χιλιοστά. Έχει πολύ καλές ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες. Το χειροποίητο πεπαλαιωμένο ξύλινο δάπεδο είναι ειδικά επεξεργασμένο ξύλο, το οποίο έχει τροποποιηθεί ώστε να μοιάζει παλαιό και παραδοσιακό.

Τοποθέτηση Ξύλινων Δαπέδων

Τα ξύλινα δάπεδα έχουν σχετικά εύκολη τοποθέτηση. Πριν την τοποθέτηση ο επαγγελματίας πρέπει να έχει λειάνει την επιφάνεια και να την έχει κάνει επίπεδη. Υπάρχει ο πλωτός τρόπος, ο κολλητός τρόπος και ο καρφωτός τρόπος τοποθέτησης ξύλινου δαπέδου. Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την εργασία τοποθέτησης ξύλινου δαπέδου θα σας ενημερώσει για το ποιος τρόπος ταιριάζει στο χώρο σας

Δάπεδα Σπιτιού Τύπου Laminate

Τα πατώματα laminate αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην ανακαίνιση σπιτιού και αυτό γιατί είναι πραγματικά ιδανική λύση για το σπίτι. Η τοποθέτηση laminate μπορεί να γίνει πάνω σε κάθε δάπεδο ( πχ. μάρμαρο, πλακάκια, μωσαϊκό και τσιμεντοκονία) και δεν χρειάζεται ξηλώματα. Πρέπει, απαραίτητα, η επιφάνεια που θα γίνει η τοποθέτηση laminate να έχει λειανθεί και να μην έχει καμία ανωμαλία. Τα πατώματα laminate είναι υποαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά. Έχουν μεγάλη αντοχή στη τριβή, τη χάραξη, και άλλες καθημερινές φθορές. Η τοποθέτηση laminate είναι εύκολη υπόθεση αν γίνει σωστά από εξειδικευμένο επαγγελματία. Τα πατώματα laminate κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο αληθινό ξύλο, σε μορφή πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF). Πάνω στη σανίδα τοποθετείται φωτογραφία απόχρωσης του ξύλου που έχουμε επιλέξει, και από πάνω τοποθετείται μια διαφανής προστατευτική μεμβράνη για να προστατεύεται το laminate από τις γρατζουνιές και τις καθημερινές φθορές. Τα πατώματα laminate έχουν αντοχή στο υγρό αλλά δεν συνίσταται για δωμάτια που έχουν μεγάλη υγρασία, όπως το μπάνιο και η κουζίνα.

Βιομηχανικό Δάπεδο σε Σπίτι

Τα βιομηχανικά δάπεδα είναι αρκετά παλιά μέθοδος και είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη σε επαγγελματικούς χώρους. Τα βιομηχανικά δάπεδα διακρίνονται για τις μεγάλες αντοχές τους, είναι λεία και καθαρίζονται εύκολα. Τώρα πια, όμως, με νέα βερνίκια και χρώματα που κυκλοφορούν, το βιομηχανικό δάπεδο είναι μια πολύ καλή λύση για ανακαίνιση σπιτιού. Τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου: Η τοποθέτηση είναι πραγματικά πολύ εύκολη και γρήγορη. Υπολογίστε ότι για χώρο 200τμ ένα κατάλληλο συνεργείο θα έχει τελειώσει σε 4 μόλις μέρες, έτσι, εσείς θα μπορείτε να βάλετε άμεσα τα πράγματα σας. Να σημειωθεί εδώ ότι πάνω στο βιομηχανικό δάπεδο μπορείτε να τοποθετήσετε από πάνω, ακόμα και ταπετσαρία.

PVC Δάπεδα/ Πλαστικά δάπεδα

Τα δάπεδα PVC ή αλλιώς πλαστικά δάπεδα, αποτελούν μια πολύ διαδεδομένη λύση λόγω του ότι συνδυάζουν ποιότητα και οικονομία. Τα δάπεδα PVC ή πλαστικά δάπεδα, κατασκευάζονται από ένα συνθετικό υλικό, στο οποίο μπορούμε να δώσουμε όποια μορφή θέλουμε. Πιο συγκεκριμένα, τα δάπεδα PVC ή πλαστικά δάπεδα, μπορούν να πάρουν την όψη του μαρμάρου, ξύλου, πέτρας, μονόχρωμα και πλακάκι. Επιπρόσθετα, μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορες διαστάσεις και μορφές, όπως είναι η μορφή ρολού, πλακιδίων και λωρίδες PVC. Γενικά, τα PVC δάπεδα διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, τα δάπεδα PVC έχουν πολύ εύκολη και άμεση τοποθέτηση, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και αν θέλουμε. Έπειτα, διαθέτουν μεγάλη αντοχή στην υγρασία, οπότε και τα καθιστά ιδανικά για χώρους όπως είναι η κουζίνα και το μπάνιο. Τα PVC δάπεδα δεν απαιτούν ειδική συντήρηση, αλλά μόνο ένα συχνό καθαρισμό με κάποιο ουδέτερο καθαριστικό για πατώματα με λίγο ζεστό νερό. Τα PVC δάπεδα ή πλαστικά δάπεδα, έχουν μεγάλη αντοχή και είναι αντιολισθητικά, οπότε αποτελούν τέλεια επιλογή για επαγγελματικούς χώρους με μεγάλη κυκλοφορία. Τέλος, PVC δάπεδα ή πλαστικά δάπεδα, είναι πάρα πολύ οικονομικά. Έτσι, αν ψάχνετε για λύσεις για δάπεδο για την ανακαίνιση σπιτιού τα PVC δάπεδα ή πλαστικά δάπεδα, είναι μια από τις πιο καλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Μωσαϊκό Πάτωμα

Πολύ παραδοσιακή και διαχρονική επιλογή το μωσαϊκό πάτωμα, η οποία έχει επανέλθει πολύ δυναμικά στη μόδα. Το μωσαϊκό πάτωμα συνίσταται σαν επιλογή από τους πατωματζήδες για ανακαίνιση σπιτιού, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει. Συγκεκριμένα, το μωσαϊκό πάτωμα είναι συμβατό με όλα τα κτίρια και τους χώρους. Επίσης, δεν διαθέτει αρμούς και υψομετρικές διαφορές. Επιπλέον, το μωσαϊκό πάτωμα διαθέτει μεγάλη αντοχή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Με ένα απλό γυάλισμα μωσαϊκού επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση του. Τέλος, μπορούμε να διαλέξουμε την τελική μορφή του μωσαϊκού πατώματος ανάμεσα σε πάρα πολλές επιλογές.

Πατητή Τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα είδος διακόσμησης που μπορεί να απογειώσει αισθητικά κάθε χώρο στον οποίον γίνεται εφαρμογή. Η πατητή τσιμεντοκονία για δάπεδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε χώρο στον οποίον θέλουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό και καλαίσθητο ύφος. Ταυτόχρονα, η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί μια πολύ οικονομική λύση. Τα πλεονεκτήματα της πατητής τσιμεντοκονίας είναι πολλά και έτσι καθίσταται εξαιρετική επιλογή για την ανακαίνιση σπιτιού. Μπορούμε να κάνουμε τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας σε κάθε επιφάνεια χωρίς να χρειαστούν ξηλώματα, αρκεί να έχει επαρκείς μηχανικές αντοχές και η επιφάνεια που θα γίνει η τοποθέτηση να είναι λεία και ομαλή.

Σταμπωτό Δάπεδο

Το σταμπωτό δάπεδο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική του βιομηχανικού δαπέδου. Το σταμπωτό δάπεδο είναι αισθητικά πιο καλαίσθητο σε σχέση με το βιομηχανικό δάπεδο και χρησιμοποιείται ευρέως σε εξωτερικούς χώρους αλλά για χώρους με βιομηχανική χρήση. Το σταμπωτό δάπεδο χρησιμοποιείται κατά κόρον σε αυλές, κήπους κτλ. Συνήθως, το σταμπωτό δάπεδο επιλέγεται για μεγάλες επιφάνειες και εξωτερικούς χώρους. Το σταμπωτό δάπεδο είναι ουσιαστικά σκυρόδεμα (μπετόν), ενισχυμένο με δομικό πλέγμα και ίνες πολυπροπυλενίου για την αποφυγή ρηγματώσεων.

Αν έχετε μπερδευτεί με τις τόσες επιλογές, μην ανησυχείτε! Στο MyConstructor θα βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν να σας ενημερώσουν για όλες τις επιλογές που έχετε στα δάπεδα για την ανακαίνιση σπιτιού σας. Στο MyConstructor.gr θα βρείτε επαγγελματίες για την ανακαίνιση σπιτιού ή ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου που θα σας καθοδηγήσουν και συμβουλεύσουν για ότι χρειαστείτε.